Chief Happiness Officer

Mijn naam is Susan Rijpkema. Gediplomeerd Werkgelukdeskundige (Erasmus Universiteit) met als specialisatie vitaliteit, werving & selectie, employer branding, HR en arbeidsmarktcommunicatie. 

Steeds meer organisaties hebben een werkgelukdeskundige in dienst. De internationale term is Chief Happiness Officer (CHO). Als interim CHO help ik organisaties bij het duurzaam en gelukkig vinden en behouden van personeel. Door te kijken waar de employee journey geoptimaliseerd kan worden draag ik bij aan een het verbeteren van de employee experience.

Oog voor plezier en talent

Ruim 25 jaar geleden begon ik in het onderwijs. Met een Master tot Gedragsspecialist en een diploma voor Schoolleider vervulde ik diverse rollen. Efficiënt, planmatig- en resultaatgericht werken, met oog voor eigenheid, plezier en talent, dat was en is nu nog altijd de kern van hoe ik werk. 

Customer journey en candidate journey

In 2016 maakte ik de overstap naar de detacherings- en recruitmentbranche,  waar ik manager van een sales en recruitment team werd. Ik bemiddelde voor personeel en organisaties in onderwijs, jeugdzorg en kinderopvang.  Bij diverse organisaties voerde ik gesprekken over personeel, formatie, kwaliteit en ontwikkeling. Intern was ik verantwoordelijk voor het strategisch beleid, het onboardingproces en voor diverse coachingstrajecten. De focus lag op de candidate- en de customer journey. Een mooie manier om klant-en kandidaatreis in kaart te brengen en te optimaliseren. Hier is mijn interesse in de employee journey en HR ontstaan. 

Werkgeluk

De afgelopen jaren heb ik een kijkje in veel keukens mogen nemen bij uiteenlopende organisaties door heel Nederland. Wat mij opviel was dat mensen vaak veel en hard werken, maar niet altijd evenveel werkgeluk ervaren. 

Als werkgelukdeskundige wil ik de bestaande processen, cultuur en patronen binnen organisaties verbeteren. Met als doel het werkplezier en werkgeluk te vergroten. Vanuit de gedachte: "Less is more"

Naar diensten


Cindy, Strategisch Projectmanager: "Susan is in staat om analyses te maken van de gegevens die beschikbaar zijn en stelt haar strategie op naar aanleiding van deze analyse. Susan is iemand die planmatig kan werken en alles geeft om haar doelen te behalen, zonder het contact met haar medemens te verliezen."

Ruud, Onderwijsadviseur O&A: “Susan is sociaal en empathisch. Ze kan de grote lijnen zien, prioriteiten stellen, tot de kern doordringen en de vinger op de zere plek leggen."

"
Reinier, directeur VSO Spaarnesant: “Ik heb Susan ervaren als een collega met een goed overstijgend inzicht in wat het hedendaagse onderwijs van ons vraagt."
werkgelukdeskundige chief happiness goed werkgeverschap