Chief Happiness Officer

Mijn naam is Susan Rijpkema. Gediplomeerd Werkgelukdeskundige (Erasmus Universiteit), design thinking facilitator met ervaring in HR, employer branding en  arbeidsmarktcommunicatie.

Steeds meer organisaties hebben een werkgelukdeskundige in dienst. De internationale term is Chief Happiness Officer (CHO). 

Als interim CHO help ik organisaties bij het duurzaam en gelukkig vinden en behouden van personeel. Door te kijken waar de employee journey geoptimaliseerd kan worden draag ik bij aan een het verbeteren van de employee experience.

Oog voor plezier en talent

Mijn loopbaan begon in het onderwijs. Met een Master tot Gedragsspecialist en een diploma voor schoolleider vervulde ik diverse rollen. Efficiënt, planmatig- en resultaatgericht, met oog voor eigenheid, plezier en talent, dat was en is nu nog altijd de kern van hoe ik werk. 

Customer en candidate journey

In 2016 maakte ik de overstap naar de detacherings- en recruitmentbranche,  waar ik manager van een sales en recruitmentteam werd. 

Bij diverse organisaties voerde ik gesprekken over personeel, formatie, kwaliteit en ontwikkeling. 

De focus lag op de candidate- en de customer journey. Een mooie manier om klant-en kandidaatreis in kaart te brengen en te optimaliseren. Hier is mijn interesse in de employee journey en HR ontstaan. 

Less is more

Ik help organisaties bij het ontwerpen van effectief personeelsbeleid, duurzame inzetbaarheid en het versterken van het werkgeversmerk.  Vanuit de gedachte: 

"Less is more"

Naar diensten

EmployeeCindy, Strategisch Projectmanager:  "Susan is iemand die planmatig kan werken en alles geeft om haar doelen te behalen, zonder het contact met haar medemens te verliezen."

Willem, Bestuurder ASKO Amsterdam: "Susan heeft een inspirerende 'medewerkersreis' ontworpen die duidelijk maakt wat onze organisatie kan bieden voor nieuwe medewerkers en om huidige medewerkers te behouden. Zij doet dat vanuit een heldere visie op (strategisch) HRM. Daarnaast is zij een hele prettige collega en fijn in de samenwerking.

Ruud, Onderwijsadviseur O&A: 
“Susan is sociaal en empathisch. Ze kan de grote lijnen zien, prioriteiten stellen, tot de kern doordringen en de vinger op de zere plek leggen."